--> мережа ЦИКЛОГІДРОМАСАЖЕР "ТИСА": Її величність ВОДА і ЛЮДИНА. Найкраща стаття про ВОДУ. до речі СОНЦЕ І ВОДА - жовто-блакитний стяг України Мережа ЦИКЛОГІДРОМАСАЖЕР "ТИСА", Бішофіт полтавський, Душ Алексєєва, Вiдпочинок "Клуб туристичного рафтингу ПО ТИСІ РАЗОМ"
Сьогодні нами зацікавилися лічильник переглядів разів Залишайтеся з нами, ми працюємо для Вас! (команда туристичного рафтингу "По Тисі разом"

пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

Її величність ВОДА і ЛЮДИНА. Найкраща стаття про ВОДУ. до речі СОНЦЕ І ВОДА - жовто-блакитний стяг України

   СОНЦЕ І ВОДА - жовто-блакитний стяг України   

Щоб вижити, людині необхідні передусім їжа та вода. Без їжі людина може прожити двадцять і більше днів, без води — не більше п’яти. Сучасна людина відвикає пити чисту воду, замінюючи її різними напоями, як правило, з великою кількістю цукру, але розплачується за це своїм здоров’ям та роками життя, оскільки її організм еволюційно не встигає пристосуватись до таких змін у харчуванні

Для чого нам потрібно пити воду?

Усі без винятку процеси у нашому тілі потребують води. Засвоєння їжі, виведення шкідливих речовин, підтримка нормальної температури тіла, утворення «змазки» для суглобів, легеневої тканини, хороша пам’ять, енергія, профілактика утворення тромбів, гладка, свіжа шкіра — це лише частина тієї роботи, яку виконує вода, потрапляючи в організм.

Де міститься вода?

Воду ми отримуємо з продуктами (овочі, фрукти, перші страви, каші, хліб) та напоями. Найбільше води містять: листовий салат, кавун, грейпфрут, капуста, морква, яблука, натуральний йогурт — від 96% до 86%, найменше — сухофрукти, макарони та горіхи — від 15% до 4%.

Від чого залежить потреба у воді?

На цю тему є багато суперечок та міфів. Одні переконують, що пити треба мало, аби не було проблем із нирками і зайвою вагою, тоді як інші наполягають: що більше — то краще.

Потреба у воді є індивідуальною і залежить від рівня фізичної активності, клімату і схильності до потіння, віку, стану здоров’я. Наш організм щодня втрачає два з половиною літри води, а значить, приблизно стільки ж води ми повинні спожити.

У середньому людина має випивати 30 мл води на 1 кг ідеальної маси тіла (спрощена формула розрахунку ідеальної ваги вираховується так: зріст (у см) мінус 100)

Інший, оригінальний "раціон" води досліджений і запропонований Олександром Мордочаєвим - засновником та керівником
компанії ► Вода-SOS

За його методикою п’ють чисту воду із лужним РН у межах 7,8-9,0 при загальній мінералізації до 45 ppm (міліграм на літр) натщесерце зранку, бажано до 7:00 доки фізіологічно не починається всмоктування у кишківнику від 1 до 1,5 літрів води. Відтак приблизно за пів години до прийому основної частини їжі на день, випити води у приблизному співвідношенні 150 гр. на 100 гр. їжі, краще твердої, яку слід добре без поспіху пережовувати. Надалі приблизно літр води по кілька ковтків через 20-25 хв. протягом дня та до наступного прийому їжі.

Вода і «чарівні ензими» — наші найкращі друзі

Вода бере участь у всіх процесах в людському організмі. Можна сказати, що основна її функція — регуляція кровообігу й обміну речовин. Вона виводить токсини і відходи життєдіяльності, активує ензими і кишкову мікрофлору.

  Ті, хто п’ють мало води, хворіють частіше   

Привчитися пити багато чистої доброї води — чудовий спосіб стати здоровішими. Вода зволожує поверхню бронхів і слизову оболонку шлунку, і кишківника (області, які найбільше атакуються бактеріями і вірусами), активізуючи їх захисні властивості.

Коли організму не вистачає води, слизові зневоднюються і висихають. Тоді мокротиння і слиз прилипають до стінок дихальних шляхів, перетворюючись в сприятливе середовище для бактерій і вірусів.
Вода входить до складу не тільки крові, але й ЛІМФИ.

Якщо кровоносні судини порівняти з річками, то лімфатичні судини можна назвати каналізаційними трубами організму. Вони виконують важливу функцію очищення, фільтрації та виведення з організму білків і відходів травлення — разом з водою.

У лімфатичних судинах є гамма-глобуліни (захисні антитіла) і ензим лізоцим, який володіє антибактеріальними властивостями.
Нормальне функціонування імунної системи без чистої доброї води просто неможливе.


Вода необхідна організму.
У пустелі нічого не росте саме тому, що там немає води — кожній рослині потрібні і сонячне світло, і земля, і вода. Поживні речовини найродючішої землі можуть бути засвоєні рослинами тільки разом із водою.

Якщо вашому організму не вистачає води, ви погано себе відчуваєте — адже токсини і відходи життєдіяльності не виводяться і накопичуються всередині клітин. В гіршому випадку токсини можуть пошкодити клітинні гени і перетворити деякі клітини в осередки розвитку злоякісної пухлини.

Вода задіяна в безлічі процесів — починаючи з регулювання роботи шлунково-кишкового тракту і, закінчуючи нормалізацією кровообігу і лімфотоку.

Живлення шістдесяти трильйонів клітин людського тіла і видалення відходів їх життєдіяльності — теж функція води. Якщо цим шістдесяти трильйонам клітин не вистачає води, «чарівні ензими» не справляються зі своєю роботою.

Щоб жити без хворіб, організму потрібні не тільки вітаміни, мінеральні речовини і ферменти, але й ВОДА — «транспортний засіб», що доставляє всі ці багатства за призначенням.

Протягом дня організм людини виділяє приблизно 2,5 літра рідини (включаючи піт). Щоб заповнити ці втрати, людина повинна випивати в день не менше 1,5 літрів чистої води (крім води, що міститься в продуктах харчування).

На мою пропозицію пити більше води люди нерідко відповідають: «Воду я п’ю рідко, зате люблю чай і каву».

Але дуже важливо отримувати рідину саме у вигляді ЧИСТОЇ ВОДИ. Річ в тому, що в таких напоях, як чай, кава, кока-кола, пиво і так далі, містяться речовини (цукор, харчові добавки, кофеїн, алкоголь), які ВИТЯГАЮТЬ ВОДУ з крові і клітин. Вони ЗГУЩУЮТЬ кров і ЗНЕВОДНЮЮТЬ організм.

  Шкіра малюка свіжа і юна саме тому, що клітини його тіла насичені водою.  

Що відбувається в організмі при дефіциті води?

Якщо організм не отримує достатньої кількості води, то нирки працюють не на повну потужність і частину їхніх видільних функцій бере на себе печінка. Унаслідок цього погіршується метаболізм, жири не до кінця розщеплюються, токсини не повністю виводяться, а накопичуються в організмі. І як підсумок — головний біль, стомлюваність, зайва вага, проблеми з волоссям і шкірою. Нестача води в організмі може призвести і до збою у роботі центральної нервової системи: депресій, безсоння.

  Чим більше води, тим кращий обмін речовин і кровообіг.  

У якій кількості, як часто і яку воду нам потрібно пити?

Кажуть, корисно пити багато чистої води хорошої якості, але при цьому необхідно пити її ПРАВИЛЬНО. Це не менш важливо, ніж правильно їсти.

Мене добре зрозуміють садівники. З-за надмірного поливу коріння гниють, рослина чахне і вмирає. Потрібно знати, КОЛИ необхідно поливати квіти і СКІЛЬКИ пити води.
Той же принцип стосується і людей.

Людське тіло здебільшого складається з води. В організмі немовлят і маленьких дітей приблизно 80 % води, в організмі дорослих 60-70 %, в організмі людей похилого віку — лише 50-60 %.

Дуже важливо пити свіжу і чисту воду.

Вода потрапляє в органи травлення, всмоктується стінками шлунку і кишківника, а потім разом з кров’ю проникає всередину клітин.

Велика кількість води хорошої якості знижує рівень холестерину і тригліцеридів в організмі.

Тому дорослим потрібно випивати не менше півтора-двох літрів води в день, а літнім людям — не менше літра.

  Воду краще пити вранці, відразу після пробудження, а також за 1 годину до кожного прийому їжі — це найкращий спосіб задовольнити потребу організму в рідині.  

Як пити воду?

Якщо пити воду ДО ЇЖІ — знижується апетит, оскільки шлунок наповнюється рідиною.

Але якщо пити воду ПІД ЧАС ЇЖІ — ускладняються процес засвоєння їжі, так як харчові ензими в шлунку виявляються розведеними водою.

Тим, хто не може не пити під час їжі, необхідно обмежитися однією чашкою води (до 200 мл).

Деякі лікарі радять пити воду ПЕРЕД СНОМ І ВНОЧІ, навіть, якщо пити не хочеться: це, мовляв, перешкоджає згущенню крові. Але я не прихильник такого підходу.

Якщо ви не хочете, щоб рідина піднімалася вгору по вашому стравоходу, не пийте перед сном. Потрапляючи в шлунок, вода змішується з шлунковим соком. Коли людина приймає горизонтальне положення, ця суміш піднімається по стравоходу, проникає в трахею і вдихається разом із повітрям.  Так виникає ризик отримати запалення легенів.

Визначити, чи вистачає нашому організму води, можна за кольором сечі. Вона повинна мати світло-солом'янй колір, аж до прозорого.

Ваш організм буде достатньо насичений водою, якщо ви дотримуватиметесь такого питного режиму.

◙ Одразу після сну випивайте склянку ледь теплої води — це допоможе відновити водний баланс і сприятиме нормальній роботі органів травлення.
◙ За півгодини до вживання їжі також випийте склянку для забезпечення якісного травлення.
◙ Протягом дня пийте воду невеликими ковтками приблизно кожні 15-20 хвилин.
◙ При заняттях спортом: випийте склянку води до занять та після, а також під час - невеликими ковтками.
◙ Температура води має бути кімнатною, уникайте гарячої та крижаної.
◙ Вода повинна бути якісно відфільтрованою із низькою мінералізацією.

Коли організм вимагає більше води?

У холод або спеку організм витрачає більше рідини для підтримання нормальної температури тіла.
◙ При інтенсивних фізичних навантаженнях збільшується виділення води з потом та диханням.
◙ При зниженні надмірної ваги вода потрібна для активізації розщеплення жиру.
◙ Перебування у приміщеннях із кондиціонером, що висушує повітря, передбачає більше споживання води.
◙ Вагітність та годування грудьми у декілька разів збільшує потребу у воді.
◙ Підвищена температура тіла, інфекції, блювання та проноси зневоднюють організм, а тому вода потрібна для поповнення вологи, виведення токсинів, розрідження слизу та вимивання продуктів розпаду мікробів зі слизових оболонок.
◙ Медикаментозне лікування також потребує додаткового споживання води для швидшого виведення ліків із організму.
◙ Вживання клітковини, яка поглинає воду, передбачає споживання більшої кількості води для очищувального ефекту та запобігання закрепів.
◙ Спрага, сухість у роті, головні болі, запори, зменшення м’язової сили, суха шкіра та нездорове волосся можуть бути наслідком недостатнього споживання води.
  У людей зі слабким шлунком надлишок рідини може викликати діарею.  

Як привчити себе пити воду?

Для цього з вечора ставте біля свого ліжка пляшку з водою, а зранку — на
робочому столі й інших видних місцях.
 ► більше фото на окремій закладці
Ідеальний спосіб підготовки води - зробити самому або замовити у нас термостат "Тиса", який триматиме воду у належному температурному стані цілодобово.

Пам’ятайте, що найкраще джерело води — це сама вода. Не соки, не лимонад, не холодний чай із супермаркету, а вода!

Можете урізноманітнити свій «водний» раціон, вкинувши ароматні стиглі розім’яті ягоди, шматочки фруктів, листочки м’яти або декілька квіточок бузини.

Чому фільтрована вода є найбільш корисною для людини та довкілля?

Основна маса води у мережі водопостачання надходить до неї з річок, які у сучасному світі аж ніяк не можна назвати чистими (стічні води, хімікати, ліки тощо).

Пити воду з-під крану не рекомендується через вміст у ній хлору, присутність мікроорганізмів та продуктів їхньої життєдіяльності. Кип'ячена вода також не годиться, оскільки містить солі важких металів, а необхідні нам солі магнію і кальцію залишаються на стінці чайника.

Джерельна вода теж не є безпечною, тому що невідомо, через які шари ґрунту вона проходить.

Бутильована вода також має свої недоліки. Деякі пляшки виготовлені з застосуванням хімічної речовини під назвою бісфенол А, який підвищує ризик запалень та раку.

Крім того, пластикова тара забруднює навколишнє середовище.

Тому для очищення води і надання їй корисних властивостей, ви можете використовувати Систему очищення води eSpring™, яка є результатом понад 30 років досліджень, запатентованої технології і продається майже у 40 країнах світу.

 ◄ Система очищення води eSpring з набором для підключення до основного (наявного) крану  Oб'єм/розмір: Розмір прибора: 32,7 х 17,8 см

Система eSpring очищує воду від органічних залишків, мікробів, вірусів, цист, слідів свинцю, ртуті, радону, азбесту, розчинників, етинілестрадіолу і атенололу (всього близько 160 потенційних забруднювачів, 145 з яких можуть впливати на здоров’я людини).

Важливим є те, що корисні мінерали, такі, як кальцій, магній та фтор в очищеній воді залишаються.

Використовуючи фільтр eSpring™, ви одразу помітите покращення смаку, запаху та чистоти своєї води.

ВИМІРЮВАННЯ ЯКОСТІ ВОДИ

Вода, яку ми п'ємо, не завжди відповідає тим вимогам, які їй пред'являють. І якщо для технічної води вимоги мінімальні, то для питної - особливі. Адже ми зрозуміли, що якість питної води - ціна життя для кожного з нас. І нікому не є байдуже, що у воді знаходиться. Ось тут і виникає питання: "Що купити і де купити недорогий і точний прилад для вимірювання якості води?"

Таким приладом є TDS (ТДС) метр (tds meter), який визначає ступінь очищення води. Особливо він ефективний при вимірюванні вмісту солей у зразках води різних систем очищення.
TDS метром можна перевірити воду перед вживанням в їжу. 

Принцип дії приладу заснований на проходженні електричного струму між електродами, поміщеними у випробуваний зразок води. Проходженню струму перешкоджають іони солей, кислот і основ, розчинених у воді. Отже, чим їх більше у воді, тим менший струм буде фіксуватися приладом. Спостерігається пряма залежність електропровідності розчину від кількості розчинених у воді частинок (parts per million, ppm).

TDS (ТДС) метр досить простий у використанні. Включаємо ТДС метр натисканням на кнопку. Опустили прилад у воду, яку перевіряємо і через пару секунд бачимо результат в ppm (1 ppm = 1 мг / л).

◙ Якщо показник менше 50 ppm - вода практично ідеальна. Така вода виходить після очищення системою зворотного осмосу. Іноді бувають джерела із подібними показниками, але це дуже рідко.
◙ Показник у діапазоні 50-170 ppm - вода хороша, її можна вживати в їжу.
◙ Від 170 до 300 ppm - вода задовільної якості.
◙ Більше 300 ppm - погана якість води.
◙ Воду, показник якої перевищує 500 ppm, категорично заборонено вживати в їжу!
Пристрій РН метр призначений для вимірювання рівня РН - концентрації вільних іонів у воді (ступінь лужності або кислотності води).

Купувати краще набір ТДС метр (tds meter) і РН метр з автоматичним компенсатором температури

Технічні характеристики: ТДС метр (tds meter)

◙ Діапазон вимірювань жорсткості води: 0 ~ 9990 ppm (мг / л)
◙ Ціна розподілу: 1 ppm, 1 ° C
◙ Точність: +/- 2%
◙ Вбудований датчик для автоматичної компенсації температури: від 0 до 50 ° C
◙ Калібрування: заводська розчином NaCl 342 ppm
◙ Функція автоматичного вимкнення через 10 хвилин
Дотримуйтесь простих правил вживання води, забезпечте своїх рідних якісною водою та будьте здорові!
Злишайтеся з нами. ми працюємо для Вас!


В догонку про зберігання та транспортування води у пластикових пляшках.

Немає коментарів:

Дописати коментар